Din presentgrossist som levererar över hela Sverige

Aromaterapi - Hemdoft - Himmelskt Badrum

Sök efter det bästa inom presentartiklar idag
 

Marknadsför ditt eget varumärke

Fler och fler av er frågar oss om vi erbjuder den här typen av produkter. Av den anledningen har vi beslutat att erbjuda er en sida speciellt dedikerad till våra produkter utan etikett / omärkta produkter. Ditt varumärke förtjänar att finnas överallt!

Ge dig själv chansen att erbjuda ditt varumärke tillsammans med högkvalitativa produkter och din vackraste märkning. Vänta inte längre, kör på! Om du vill byta märkningen kan du enkelt göra det.

Lägg till din egen personlighet till dina favoritprodukter. Marknadsför ditt varumärke nu!

All nödvändig information finner du längst ner på sidan. 

Hur märker man sina produkter utan etikett? 

Att märka dina omärkta kosmetiska produkter är ett viktigt steg i lanseringen av ditt varumärke. Det hjälper inte bara att locka kunder utan säkerställer också efterlevnad av föreskrifter och säkerhetsstandarder. I den här guiden tar vi dig genom processen att effektivt märka dina kosmetiska produkter. 


Märkning av kosmetiska produkter 

Kosmetiska produkter omfattar ett brett utbud av ämnen eller preparat som används för att förbättra eller modifiera kroppens utseende, med fokus på områden som ansikte, hud, hår eller naglar. Dessa produkter appliceras vanligtvis lokalt och kan inkludera smink, hudvårdsartiklar, hårvårdsprodukter, dofter och personlig vård. Några vanliga exempel på kosmetiska produkter är foundation, läppstift, ögonskugga, mascara, fuktkrämer, tvålar, schampon, balsam, parfymer och deodoranter. De finns i olika former som krämer, lotioner, puder, geler, sprayer och sticks för att tillgodose olika preferenser och appliceringsmetoder. Det är viktigt att notera att kosmetiska produkter skiljer sig från farmaceutiska produkter eftersom de inte är avsedda att diagnostisera, behandla eller bota medicinska tillstånd; deras primära syfte är att förbättra utseendet och den personliga skötseln. 


Exempel på kosmetisk produktetikett 

Innan du slutför din etikettdesign är det viktigt att förstå de juridiska kraven för märkning av kosmetiska produkter på din målmarknad. Lagar och förordningar kan variera från ett land eller en region till en annan. Se till att dina etiketter överensstämmer med de riktlinjer som fastställts av tillsynsorgan som EU/Storbritannien Kosmetikaförordningen i Europeiska Unionen eller lokala tillsynsmyndigheter.

 

Märkning av icke-kosmetiska produkter eller andra kemikalier

Icke-kosmetiska produkter omfattar ett brett utbud av artiklar, inklusive dofter, eteriska oljor, ljus och olika kemiska ämnen. Korrekt märkning av dessa produkter är avgörande för att förmedla viktig information till konsumenter och för att följa lagstadgade standarder. Oavsett om dina icke-kosmetiska produkter är farliga eller inte, eller om de är råvaror eller blandningar, är det viktigt att följa riktlinjerna för märkning. 

Nedan följer några allmänna riktlinjer för märkning av icke-kosmetiska produkter i Storbritannien och EU:

 

Kontrollera alltid de specifika märkningsbestämmelserna och kraven i ditt land eller din region, eftersom de kan variera. Det är viktigt att följa alla tillämpliga bestämmelser för att säkerställa säkerhet och transparens för dina produkter. 

1. Produktidentitet 

Produkternas namn och doft 

2. Namn, adress och telefonnummer av tillverkaren/distributören/återförsäljaren 

Detta kan vara vårt företag eller ditt om du skaffar våra CLP-dokument (vanligtvis nedladdningsbara från varje produktsida) och är villig att tillhandahålla dessa till alla som vill se dem. Kan vara vilka säljplattformar som helst, som amazon, ebay eller etsy osv. 

3. CLP-information om relevant (signalord som "❗️Varning", "⚠️ Fara", faroangivelser, piktogram) 

Detta är vanligtvis tillgängligt för nedladdning på varje produktsida. CLP-etiketter är avsedda att vara lättförståeliga och konsekventa för olika farliga ämnen och blandningar, och att hjälpa användare och konsumenter fatta välgrundade beslut om hantering, lagring och kassering av kemikalier. 

4. UFI-nummer om det handlar om en farlig blandning 

UFI är en del av de harmoniserade kraven om upplysningar från giftcentraler i EU. Syftet med UFI-numret är att ge en specifik referens till en viss blandning, vilket gör det lättare för giftcentraler att identifiera den exakta formuleringen i fall av nödsituationer eller incidenter som involverar farliga ämnen. Det hjälper till att säkerställa att lämpliga råd och vägledning kan ges omgående. Tillgängligt för nedladdning på varje enskild produktsida. 

5. Nominell kvantitet 

Det är viktigt att den nominella mängden eller volymen av doftoljan anges på flaskan. Den nominella mängden avser mängden eller volymen av produkten som finns i flaskan. Denna information tillhandahålls vanligtvis i standardenheter som milliliter (ml) eller fluid ounces (fl oz).