Din presentgrossist som levererar över hela Sverige

Aromaterapi - Hemdoft - Himmelskt Badrum

Sök efter det bästa inom presentartiklar idag
Volymrabatt
Beställ 20 eller fler stycken från varje familj för att få 5% rabatt
Gold Reward Medlemskap
Beställ inom 30 dagar efter din senaste beställning för att få 5% rabatt

Patchouli Eterisk Olja

Product code: EO-10

Latinskt namn: Pogostemon Cablin
Del av växt som används: Torkade löv
Ursprung: Indonesien
Extraktionsmetod: Ångdestillation 

Grossist Patchouli Eterisk Olja extraheras från Pogostemon Cablin-växten i mintfamiljen och har en rik mysk-söt, kryddig lukt. Växten är inhemsk i Malaysia och Indien, där den är känd som "puchaput". Ordet patchouli härstammar från tamilska 'pachchai ilai' som helt enkelt betyder 'grönt blad'. Patchouliolja extraheras från dem unga bladen, som torkas och fermenteras före ångdestillering. Denna olja förbättrar sin doft och kraft med åldern och sägs vara mycket uppskattad i hudvård, särskilt inom ärrläkning. 

I östländer används patchouliolja i potpurris, placeras mellan linne och kläder i små påsar för att ge dem en härlig doft samt för att hålla vägglöss och insekter borta. Oljan sägs ha en balanserande effekt på känslorna och skapa en amorös atmosfär. När den används i en oljebrännare, lindrar den ångest och depression. Den kan också användas i badvatten för att hjälpa läka hud- och hårbottenbesvär, svampinfektioner, vätskeretention, bryta ner celluliter och lindra förstoppning. Den har utmärkta vävnadsregenererande egenskaper, påskyndar läkning och bekämpar infektioner. Således hjälper den mot akne, eksem, sår och fotsvamp. 

Det sägs att patchouli placerades mellan indiska kashmirsjalar innan de skickades till det viktorianska England, för att skydda varorna från nattfjärilar. Utan denna signaturdoft av torkade patchouliblad kunde sjalarna inte säljas i England. I Europa och Amerika var patchouliolja och rökelse oerhört populärt på 1960- och 70-talen bland hippies, eftersom doften av patchouli täckte kroppslukt och lukten av bränd cannabis. Patchouli användes som hårbalsam för dreadlocks. I många asiatiska länder används patchouli också som ett motgift mot ormbett.

OBS: Våra eteriska oljor är inte lämpliga för internt bruk.

Ursprung Indonesia
Vikt 0,04Kg /styck
Shipping weight 0,04Kg
Mått 0x0 (cm)
Material/Ingredienser Pogostemon Cablin
CPNP
UFI
Streckkod 5055796528479
MSDS IFRA Certificate
MSDS Allergen Declaration
MSDS MSDS all languages
Material/Ingredienser
Streckkod