Din presentgrossist som levererar över hela Sverige

Aromaterapi - Hemdoft - Himmelskt Badrum

Sök efter det bästa inom presentartiklar idag
Volymrabatt
Beställ 20 eller fler stycken från varje familj för att få 5% rabatt
Gold Reward Medlemskap
Beställ inom 30 dagar efter din senaste beställning för att få 5% rabatt

Ylang Ylang I Eterisk Olja

Product code: EO-06

Latinskt namn: Cananga Odorata 

Del av växt som används: Blommor

Ursprung: Komorerna

Extraktionsmetod: Ångdestillation 

Ylang Ylang är ett stort träd med ursprung i de avlägsna östländerna som Malaysia, Filippinerna och Indonesien. Dess gula blommor är starkt doftande och har långa släpande kronblad. Den eteriska oljan som framställs av den finns tillgänglig i överflöd och är därför den billigaste, men är mycket gynnad för sin doft inom parfym- och kosmetikaindustrin och den används även i livsmedelsindustrin idag. 

Enligt vetenskapen är Grossist Ylang Ylang Eterisk Olja mentalt stimulerande. Däremot anser man inom aromaterapi att denna olja är en av de bästa på att slappna av för både sinnet och kroppen. Att bara lukta på den tros hjälpa till att sänka blodtrycket. Att ta ett bad med oljan eller använda den i en massageolja förstärker naturligtvis avslappningsupplevelsen. Den används för att lindra stress, depression, chock eller ångest. När den används som hårtonic ska den balansera oljeproduktionen. Tänk dock på att för höga koncentrationer av Ylang Ylang kan orsaka huvudvärk eller illamående. 

Ylang Ylang betyder blommornas blomma på malajiska och var traditionellt tänkt som ett afrodisiakum och en avslappnande doft, så blommorna i detta träd ströddes på äktenskapsbädden hos ett nygift par i Indonesien. Muslimska kvinnor brukade bränna denna olja för att dofta sina harem, den del av palatset som är reserverad för kvinnor. I Kina användes doften för att rena mandarinens dräkter. Ylang Ylang Eterisk Olja har förknippats med parfymer och avslappning under lång tid. 

OBS: Våra eteriska oljor är inte lämpliga för internt bruk.

Ursprung Comoros
Vikt 0.04Kg /styck
Shipping weight 0.04Kg
Mått 0x0 (cm)
Material/Ingredienser Cananga Odorata
CPNP
UFI
Streckkod 5055796528431
MSDS IFRA Certificate
MSDS Allergen Declaration
MSDS MSDS all languages
Material/Ingredienser
Streckkod