Din presentgrossist som levererar över hela Sverige

Aromaterapi - Hemdoft - Himmelskt Badrum

Sök efter det bästa inom presentartiklar idag
Volymrabatt
Beställ 20 eller fler stycken från varje familj för att få 5% rabatt
Gold Reward Medlemskap
Beställ inom 30 dagar efter din senaste beställning för att få 5% rabatt

Rosmarin Eterisk Olja

Product code: EO-05

Latinskt namn: Rosmarinus Officinalis 

Del av växt som används: Blommande toppar 

Ursprung: Spanien 

Extraktionsmetod: Ångdestillation 

Grossist Rosmarin Eterisk Olja är ångdestillerad från växtens blommor, stjälkar och blad. Enligt den brittiska farmakopén är oljan som destilleras från de blommande topparna överlägsen den som erhålls från stjälken och bladen, var nästan all kommersiell olja destilleras från. Doften av Rosmarin Eterisk Olja är träig och örtbaserad och används i aromaterapi för att fräscha upp och stimulera sinnet. 

Denna olja sägs vara till hjälp för att behandla sår, brännskador, förkylningar, influensa, trötthet, matsmältningsbesvär, huvudvärk, astma, bronkit, gikt, reumatism, problem med lever och gallblåsa, vätskeansamling och dålig cirkulation. För en massage blandas rosmarinolja ofta med en basolja eller två som mandel-, aprikoskärn- eller hasselnötsolja. Den är bra för håret då den sägs öka cirkulationen till hårbotten och främja hårväxten. Använd aldrig denna olja internt och undvik den om du är gravid eller lider av högt blodtryck eller epilepsi. 

Rosmarin var välkänd och användes i den antika världen. Det ansågs förbättra minnet, så det blev en symbol för trohet och användes vid bröllop, begravningar och andra religiösa ceremonier. En kvist rosmarin knöts vackert med band och överlämnades till bröllopsgäster som en symbol för kärlek och lojalitet. 'Ungernvatten', gjord av färska rosmarintoppar blötlagda i vin i några dagar gjordes för drottningen av Ungern och sägs ha botat henne från förlamning. 

OBS: Våra eteriska oljor är inte lämpliga för internt bruk.

Ursprung Spain
Vikt 0.04Kg /styck
Shipping weight 0.04Kg
Mått 0x0 (cm)
Material/Ingredienser Rosmarinus Officinalis
CPNP
UFI
Streckkod 5055796528424
MSDS IFRA Certificate
MSDS Allergen Declaration
MSDS MSDS all languages
Material/Ingredienser
Streckkod