Din presentgrossist som levererar över hela Sverige

Aromaterapi - Hemdoft - Himmelskt Badrum

Sök efter det bästa inom presentartiklar idag
Volymrabatt
Beställ 20 eller fler stycken från varje familj för att få 5% rabatt
Gold Reward Medlemskap
Beställ inom 30 dagar efter din senaste beställning för att få 5% rabatt

Te Träd Eterisk Olja

Product code: EO-02

Latinskt namn: Melaleuca Alternifolia 

Del av växt som används: Löv och kvistar 

Ursprung: Australien 

Extraktionsmetod: Ångdestillation 

Förr i tiden verkar det som om löven på detta träd infunderades för att producera te, vilket är hur namnet kom till. Grossist Te Träd Eterisk Olja är de koncentrerade flytande föreningarna som ångdestilleras från bladen på trädet Melaleuca Alternifolia, som hör hemma i den nordöstra kusten av New South Wales, Australien. Oljan påstås ha värdefulla antiseptiska och svampdödande egenskaper på grund av beståndsdelar som kallas terpenoider och används idag i många personliga hygienprodukter och läkemedel. 

Teaträdolja sägs vara bra för att lindra täppa, förkylning, hosta och influensa. Den har använts för att läka akne, svampinfektioner, mjäll, vaginalinfektioner, hemorrojder, fotsvamp och tros lindra värkande muskler och ledskador. När den tillsätts till badvatten hjälper den till att kontrollera bakterier. Teaträdolja får inte brukas internt. Den används vanligtvis endast på vuxna och måste hållas borta från barn och husdjur. Använd den inte om du är gravid eller ammar. 

Teträdet har varit känt för sina medicinska egenskaper sedan urminnes tider i östra Australien. De australiensiska aboriginerna är kända för att ha använt de krossade löven för att läka skärsår, brännskador, sår och infektioner i hundratals år. De andades in oljorna från de krossade löven för att lindra hosta och förkylning. De stänkte denna olja på sår och applicerade ett grötomslag på det. De infunderade bladen och gjorde te för att lindra halsont. Det var mellan 1920 och 1930 som den eteriska oljan från detta träd började bli känd och användas för sina antimikrobiella egenskaper i Europa. 

OBS: Våra eteriska oljor är inte lämpliga för internt bruk.

Ursprung Australia
Vikt 0.04Kg /styck
Shipping weight 0.04Kg
Mått 0x0 (cm)
Material/Ingredienser Melaleuca alternifolia
CPNP
UFI
Streckkod 5055796528394
MSDS IFRA Certificate
MSDS Allergen Declaration
MSDS EO MSDS all languages
Material/Ingredienser
Streckkod